close
Početna > Za medije > Novosti

Novosti

NOVO - Novalac prenatalne kapsule – za žene u vrijeme planiranja trudnoće te trudnice i dojilje

Trudnoća je jedno od najzahtjevnijih razdoblja kod žena. Tada se zbog rasta i razvoja novog bića potrebe za nekim nutrijentima povećavaju čak za 50–100 %, stanice se brže dijele i organi se razvijaju, stoga je pravilna opskrba hranjivim tvarima vrlo važna. Stručnjaci savjetuju uravnoteženu i raznoliku prehranu te dodatak barem najvažnijih nutrijenata: folne kiseline, željeza i omega-3 masne kiseline.

Novalac® prenatalne kapsule proizvod su najnovije generacije kojim žene u reproduktivnom razdoblju mogu nadoknaditi povećane potrebe za hranjivim tvarima. Posebno su osmišljene i razvijene u suradnji sa stručnjacima te aktualnim svjetskim zdravstvenim smjernicama i preporukama o prehrani.
Novalac® prenatalne kapsule jedine na tržištu sadrže najnoviju, četvrtu generaciju aktivne folne kiseline Quatrefolic®(400 μg folata), željezo (14 mg) i DHA (210 mg) u jednoj jedinoj kapsuli

Jedna kapsula sadrži:

  • Aktivnu folnu kiselinu Quatrefolic®, čija je prednost to što je tijelo – za razliku od drugih oblika folne kiseline – može iskoristiti u cijelosti. Tako se povisuje razina folata kod trudnica. Niska razina folata u trudnoći znači čimbenik rizika za oštećenja neuralne cijevi u razvoju fetusa.
  • Mikroenkapsulirano željezo, HA-Fe, to je poseban oblik visokoapsorbirajućeg željeza koje ne nadražuje želudac.
  • Omega-3 masnu kiselinu DHA. Optimalan unos DHA putem majčine prehrane pomaže u normalnom razvoju mozga i vida kod fetusa i dojenčeta dojenoga majčinim mlijekom.

Preporučuje se započeti s uzimanjem Novalac® prenatalnih kapsula već u fazi planiranja trudnoće (barem 3 mjeseca prije začeća) te nastaviti tijekom čitave trudnoće i sve do kraja dojenja. Preporučena dnevna doza je 1 kapsula na dan.

Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Više o proizvodu na: www.novalac-prenatal.hr

Medisove E-novosti
Slažem se s uvjetima uporabe