close
Početna > Za medije > Novosti

Novosti

Prvi tradicionalni bezreceptni lijek s eteričnim uljem ružmarina dostupan u Hrvatskoj

Farmaceutska tvrtka Medis prva je u Europi razvila i istodobno registrirala u 10 europskih zemalja bezreceptni lijek Rosacta® s eteričnim uljem ružmarina prema jednom od europskih registracijskih postupaka. Rosacta® je lijek biljnoga podrijetla namijenjen učinkovitom ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima te olakšavanju blagih poremećaja perifernoga krvotoka. Lijek Rosacta® donosi nov, prirodan pristup olakšavanju bolova i omogućuje djelovanje neposredno na mjestu podrijetla.

Lijek Rosacta® donosi nov pristup olakšavanju bolova

»U Medisu smo razvojem i registracijom biljnoga lijeka s eteričnim uljem ružmarina ostvarili novu prekretnicu u razvoju tvrtke. Nakon što smo lani kao prvi u Europi prema međunarodnom postupku u 10 europskih država istodobno registrirali lijek Rosacta®, ovog proljeća istovremeno smo ga lansirali u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, a u idućim mjesecima planiramo ulazak na druga europska tržišta«, izjavio je Tone Strnad, generalni direktor tvrtke Medis.

Rosacta® – Liječi bol, živi život svoj

Rosacta® je prirodan lijek u obliku kreme za olakšavanje blagih bolova u mišićima i zglobovima s djelatnom tvari eteričnoga ulja ružmarina. Eterično ulje ružmarina učinkovito olakšava bolove u mišićima i zglobovima koji su posljedica sportskih ozljeda, obavljanja poslova u neprirodnom položaju, prevelikoga tjelesnog opterećenja te premalo ili previše kretanja. Djelatna tvar eteričnog ulja ružmarina ugrađena je u kremu Rosacta® tako da se na bolnom mjestu brzo i ravnomjerno upija, zato ne ostavlja masne mrlje, a osim toga ugodno miriše na ružmarin. 

Djeluje analgetički i ujedno povećava prokrvljenost oboljeloga mjesta, smanjuje oteklinu i crvenilo, što doprinosi bržem procesu liječenja i regeneraciji. Sve osobe s bolovima u mišićima i zglobovima, pa tako i sportaši koji imaju bolove zbog pretjeranog vježbanja ili lokaliziranih ozljeda mogu dakle učinkovito olakšavati bol na prirodan način, sa lijekom Rosacta, koji je već dostupan u ljekarnama u Hrvatskoj. 

www.rosacta.hr  

Medisove E-novosti
Slažem se s uvjetima uporabe