close
Početna > Za medije > Novosti

Novosti

Zaštita osobnih podataka u poduzeću Medis Adria

Medis je uvijek bio predan zaštiti vaših podataka.

U svibnju ste sigurno dobili mnoštvo e-poruka s manje-više jednakim sadržajem. Povodom priprema na usklađenost s Općom uredbom EU o zaštiti podataka (GDPR) poduzeća su vas obasula molbama, obavijestima i upozorenjima, a sve se odnosilo na vaše osobne podatke.

Uredba koja je nedavno stupila na snagu usmjerena je prvenstveno u povećanje prava pojedinaca, a istodobno nameće obveze voditeljima i izvršiteljima obrade podataka. Pojedincima čiji se osobni podaci obrađuju uredba daje pravo na pristup osobnim podacima, pravo na popravak, na zaborav, brisanje, ograničenje obrade, ograničenje obrade i prenosivost podataka. Voditeljima i izvršiteljima obrade podataka nalaže provođenje odgovarajućih sigurnosnih mjera, obvezu službenog obavještavanja o kršenju zaštite osobnih podataka i u nekim slučajevima imenovanje službene osobe za zaštitu podataka (DPO). Uredba postavlja i nekoliko novih pravila koji se odnose na preglednost i dostupnost informacija o obradi osobnih podataka, što je za pojedine osobe osobito važno.

U Medisu vaše osobne podatke oduvijek razmatramo ozbiljno. Kad provodimo aktivnosti, uvijek pazimo da radimo sukladno važećem zakonodavstvu, a klijente i kupce uvijek stavljamo na prvo mjesto. U sklopu priprema na novu uredbu i mi smo imenovali službenu osobu za zaštitu podataka (DPO) i oformili radnu skupinu koja se aktivno trudi uspostaviti i zadržati usklađenost te proveli analize i aktivnosti za usklađenost.

Zaštita osobnih podataka je proces koji zapravo nikada nije završen. Odnosi se na razvoj tehnologije, temeljne procese u poduzeću, kulturu poduzeća i osviještenost zaposlenih u njemu. Stoga u Medisu prilagođavamo osnovne operativne procese i pravilnik zaštite osobnih podataka te podižemo razinu osviještenosti o zaštiti osobnih podataka među zaposlenima. Time se približujemo najvažnijim načelima nove uredbe, načelu ugrađene i preuzete zaštite vaših podataka. Ostvarivanjem tih dvaju načela u Medisu ćemo sa svakim novim danom biti spremni na izazove koje donosi zaštita vaših osobnih podataka. A u vrijeme munjevitog razvoja tehnologije to je i naš cilj.

Za kontakt s našom odgovornom osobom za zaštitu podataka pišite nam na dpo(at)medis-health.com.

Medisove E-novosti