Početna > Za medije > Novosti

Tvrtke Medis Adria i PTC Therapeutics ponosno podržavaju Dan rijetkih bolesti

Tvrtke partneri Medis Adria i  PTC Therapeutics ponosno surađuju s udrugama koje okupljaju pojedince koji boluju od rijetkih bolesti te ovim povodom obilježavamo Dan rijetkih bolesti, 28. veljače, u svrhu osvješćivanja utjecaja rijetkih bolesti na svakodnevni život. Rijetke bolesti, u koje spada između 6000 i 7000 različitih dijagnoza, pogađaju oko 6-8% cjelokupne populacije u Europi, i to većim dijelom djecu. Prema dostupnim podacima organizacije Eurordis - Rare Diseases Europe, rijetka bolest pogađa 30 milijuna građana Europske Unije, 75% svih oboljelih su djeca, a 30% djece sa rijetkom bolešću umire prije 5 godine.

Tvrtka PTC Therapeutics, zajedno s partnerom za Republiku Hrvatsku, tvrtkom Medis Adria, ove je godine najavila novu 5-godišnju strategiju, kojoj je cilj napredak razvoja liječenja rijetkih bolesti, između ostalog i  liječenja Duchenneove mišićne distrofije. U okviru navedene strategije, tvrtka PTC Therapeutics je pokrenula projekt PRIORITY, čiji je cilj podržati inovativna istraživanja koja će pridonijeti učinkovitijim kliničkim ishodima za bolesnike s rijetkim, genetskim bolestima. Također, već 5. godinu za redom, traje stipendijski program STRIVE, kojim tvrtka PTC Therapeutics omogućuje financijsku podršku organizacijama i udrugama bolesnika širom svijeta, u razvijanju aktivnosti i programa koji će značajno doprinijeti kvaliteti života bolesnicima koji boluju od rijetkih bolesti i njihovim obiteljima.

O poduzeću PTC Therapeutics.

PTC je globalna biofarmaceutska tvrtka, čiji je fokus na otkrivanju i razvoju lijekova koji pomažu bolesnicima s rijetkim bolestima. Misija tvrtke PTC Therapeutics, omogućavanje globalne dostupnosti lijekova za rijetke bolesti i pristup najboljim mogućim liječenjima za bolesnike koji boluju od rijetkih bolesti, je temelj koji omogućuje ulaganje u daljnji ustrajan razvoj novih lijekova.

Medisove E-novosti