close
Početna > Zaposlenici > Područja rada

Područja rada

Medis se sastoji od više tvrtki iz različitih država. Matičnu jedinicu u Sloveniji čini više sektora koji se usredotočuju na različite ciljne skupine, odnosno obavljaju potporne aktivnosti.

Najtipičnija su radna mjesta u prodajnim sektorima voditelj grupe proizvoda i stručni suradnik. Na tim su radnim mjestima prijeko potrebne osobe s prirodoslovnom izobrazbom, znači prije svega farmaceuti, liječnici, biolozi ili inženjeri kemije.

Voditelj grupe proizvoda

Voditelji grupe proizvoda zaduženi su za traženje novih inovativnih proizvoda i za njihovo lansiranje na tržište. Često imaju priliku predstaviti široj javnosti potpuno nove proizvode koje tržište još ne poznaje, zato je njihov posao jako zanimljiv, raznolik i ujedno zahtjevan. Najprije moraju dobro upoznati proizvode, ustanoviti kako i gdje će ih liječnik upotrebljavati i što je najbolje za bolesnika. Sve to znanje putem stručnih suradnika prenose zdravstvenom osoblju, a širu javnost informiraju u prvom redu putem oglašavanja, organizacije događaja, kongresa i radionica.

Stručni suradnici

Stručni suradnici na terenu se susreću uglavnom s liječnicima i drugim zdravstvenim osobljem kojima predstavljaju Medisove proizvode i prednosti tih proizvoda za bolesnike. Taj je posao zahtjevan, zato stručni suradnici moraju veoma dobro poznavati proizvode. Međutim svaki se dan susreću sa stručnjacima s različitih područja, što njihovoj svakodnevici pridodaje dinamičnost, a njima nudi priliku za učenje novih stvari.

Regulativa

Stručnjaci, prije svega s farmaceutskom izobrazbom, koji radijo rade u uredu nego na terenu, a iznimno su precizni, nužno su potrebni u službi za regulativu. Tu pripremaju i pregledavaju dokumentaciju potrebnu za registraciju lijekova i medicinskih pomagala, prate klinička ispitivanja i zapisuju nuspojave lijekova.

Logistika

Zaposlenici u logistici brinu se da sve što se tiče isporuke, nabave, skladištenja i transporta Medisovih proizvoda teče kako treba. Zaposlenici s izobrazbom ekonomskog i komercijalnog smjera rade kao prodajni, nabavni i izvozni referenti. Kao ekipa moraju raditi usklađeno sa svim voditeljima grupe proizvoda i zaposlenicima u regulativi da bi mogli učinkovito upravljati zalihama te se brinuti za odgovarajući način transporta i skladištenja osjetljivijih lijekova.

Tržišno komuniciranje

U Službi za tržišno komuniciranje nastaju Medisovi promotivni materijali (oglasi, prospekti, letci, internetske stranice…). Zaposlenici s različitom naobrazbom, od grafičkih dizajnera do komunikologa, imaju mogućnost izraziti svoju kreativnost i pokazati organizacijsku žilicu. Služba za tržišno komuniciranje brine se za organizaciju događaja (kao što su lansiranja novih proizvoda, piknici, novogodišnje zabave za zaposlenike i stranke) te za redakciju i prijelom internog časopisa Preleta.


Informatika

U odjelu informatike zaposlena je skupina stručnjaka s informatičkog područja. Brinu se za Medisov poslovno-informatički sustav te za svu računalnu i tehničku opremu poduzeća. Bitan je segment njihova rada planiranje razvoja informatičkih sustava, odnosno traženje programskih rješenja koja će moći pratiti tempo rada i potrebe za pregledom nad podacima.

Financije i računodvodstvo

Financijsko-računovodstveni sektor brine se za financijsko poslovanje. Na tipičnim radnim mjestima, kao što su računovođa, knjigovođa, referent u platnom prometu, planer-analitičar i druga, rade uglavnom osobe s ekonomskom izobrazbom, ali i drugih profila.

Medis ostaje vodeća neovisna tvrtka koja nudi cjelovite usluge. One obuhvaćaju klinička ispitavanja, planiranje, registracije, nabavu, aktivnu promociju i prodaju te skladištenje i distribuciju.

Medisove E-novosti